Ce să știu despre durerea articulară?

Articulațiile sunt părți ale corpului unde oasele se întâlnesc. Articulațiile permit scheletului să se miște. Articulațiile includ: umeri, solduri, coturi, genunchii. Durerea articulară se referă la disconfort, dureri și dureri în oricare dintre articulațiile corpului. Durerea articulațiilor este o plângere comună. De obicei nu necesită o vizită la spital. Uneori, durerea articulară este rezultatul unei boli sau răni. Artrita este, de asemenea, o cauza comuna a durerii articulare. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, din cauza altor condiții sau factori. Ce cauzează dureri articulare?

Una dintre cele mai comune cauze ale durerii articulare este artrita. Cele două forme principale de artrită sunt osteoartrita (OA) și poliartrita reumatoidă (RA). Conform Colegiului American de Reumatologie, OA este cel mai frecvent la adulții peste 40 de ani. Acesta progresează încet și tinde să afecteze articulațiile utilizate frecvent, cum ar fi: încheieturi, mâinile sus!, solduri, genunchii. Dureri articulare cauzate de OA rezultă dintr-o defalcare a cartilajului care servește ca o pernă și amortizor pentru articulații.

Organismului atacă membrana care aliniază articulațiile,

Organismului atacă membrana care aliniază articulațiile,A doua formă de artrită este RA. Conform Fundației pentru artrită, RA afectează aproximativ 1,5 milioane de americani. Afectează mai frecvent femeile decât bărbații. Poate deforma și Debila articulațiile în timp. PR determină durere, inflamație și acumularea de lichid la nivelul articulațiilor, în timp ce sistemul imunitar al organismului atacă membrana care aliniază articulațiile. Durerea articulară poate fi cauzată de: bursită sau inflamarea apărătoarelor de perne din jurul articulațiilor, lupus, gută, anumite boli infecțioase, cum ar fi oreion, gripă și hepatită, chondromalacia rotulei sau o defalcare a cartilajului în rotulă, un prejudiciu, tendinită sau inflamație a tendonului, o infecție a osului sau articulației, folosirea excesivă a unui joint cancer, fibromialgie, osteoporoză, sarcoidoză, rahitism.

În unele cazuri, durerea articulară vă va impune să vă prezentați la medic. Ar trebui să faceți o programare dacă nu știți cauza durerii articulare și se confruntă cu alte simptome inexplicabile. De asemenea, trebuie să mergeți la medic dacă:: zona din jurul articulației este umflată, roșie, sensibilă sau caldă la atingere, durerea persistă trei zile sau mai mult, ai febră, dar nu sunt alte semne de gripă. Du-te la camera de urgență dacă apare vreuna dintre următoarele:: Ai suferit o rană gravă. Articulația pare deformată. Umflarea articulației apare brusc. Articulația este complet imobilă. Ai dureri articulare severe. Cum este diagnosticată durerea articulară? Medicul dumneavoastră va efectua, probabil, un examen fizic.

De asemenea, îți vor pune o serie de întrebări despre durerea articulațiilor. Acest lucru poate ajuta la reducerea cauzelor potențiale. Un comun X-ray poate fi necesar pentru a identifica leziuni articulare legate de artrită. În cazul în care medicul dumneavoastră suspectează că există o altă cauză, acestea pot comanda un test de sânge pentru a ecran pentru anumite boli autoimune. Ele pot solicita, de asemenea, un test de viteza de sedimentare pentru a măsura nivelul de inflamație în organism sau un număr complet de sânge.

Cum este tratată durerea articulară?

Cum este tratată durerea articularăTratamentul la domiciliu. Doctorii consideră că OA și RA sunt boli cronice. Nu există nici un tratament disponibil în prezent, care va elimina complet durerea articulară asociată cu artrita sau păstrați-l de la revenirea. Cu toate acestea, există modalități de a gestiona durerea. Acesta poate ajuta la utilizarea analgezicelor de actualitate sau să ia medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pentru a reduce durerea, umflarea și inflamația. Rămâi activ fizic și urmează un program de fitness concentrându-te pe exerciții moderate. Întindeți înainte de a face exerciții pentru a menține o gamă bună de mișcare în articulații.

Țineți greutatea corporală într-un interval sănătos. Acest lucru va diminua stresul pe articulații. Dacă durerea ta nu se datorează artritei, poți încerca să iei un medicament antiinflamator, să faci un masaj, să faci o baie caldă, să te întinzi frecvent și să te odihnești adecvat. Opțiunile de tratament vor depinde de cauza durerii. În unele cazuri,, medicul dumneavoastră va trebui să extragă lichid acumulat în zona comună pentru a testa pentru infecție sau guta sau alte cauze ale durerii articulare. S-ar putea recomanda, de asemenea, o intervenție chirurgicală pentru a înlocui comun. Alte metode de tratament nonsurgical pot include modificări ale stilului de viață sau medicamente care pot duce la remisia PR. În cazul RA, medicul dumneavoastră va aborda mai întâi inflamația.

Odată ce RA intră în remisie, tratamentul medical se va concentra pe menținerea unei frâu strâns pe starea dumneavoastră, astfel încât să evitați flare-up-uri. Care este perspectiva pentru persoanele cu dureri articulare? Durerea articulară este adesea rezultatul daunelor care apar prin uzura normală. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un semn de infecție sau potențial debilitante RA. Trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți dureri articulare inexplicabile, mai ales dacă nu dispare singur după câteva zile. Detectarea timpurie și diagnosticul poate permite un tratament eficient al cauzei de baza a disconfortului.

Durerea articulară poate fi disconfortul, durerea sau inflamația care rezultă din orice parte a articulației — inclusiv cartilajul, osul, ligamentele, tendoanele sau mușchii. Cel mai frecvent, cu toate acestea, durerea articulară se referă la artrită sau artralgie, care este inflamație sau durere din interiorul articulației în sine. Durerea articulară poate fi ușoară, cauzând durere numai după anumite activități, sau poate fi severă, ceea ce face mișcare chiar limitată, în special greutatea rulmentului, extrem de dureros. Durerea și durerile din oase și articulații pot varia de la disconfort ușor, care merge departe de la sine la dureri severe, care necesită medicație. Artrita poate provoca dureri osoase și articulare. Răspândirea cancerului (metastazarea) într-un os cauzează, de asemenea, durere.

Gestionarea durerii osoase sau articulare,

Gestionarea durerii osoase sau articulare,Dacă aveți dureri osoase sau articulare, discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă durerea osoasă se datorează unui anumit tratament împotriva cancerului de sân, este posibil să puteți trece la o altă chimioterapie sau terapie hormonală care vă poate ușura durerea. Medicamente, cum ar fi naproxen și ibuprofen, sunt disponibile pentru a ajuta la gestionarea durerii osoase și articulare. Sunt multe cauze ale durerii articulare. Cauzele diferite duc la caracteristici diferite, tratamente și rezultate diferite.

Cu toate acestea, unele cauze ale durerii articulare necesită tratament pentru o lungă perioadă de timp și cauza probleme comune pe termen lung. Acest prospect rezumă cele mai frecvente cauze de dureri articulare, și discută atunci când ar trebui să caute ajutor în cazul în care aveți dureri articulare. Există legături cu multe dintre condițiile specifice care cauzează durere articulară. Care este tratamentul pentru dureri articulare? Multe cauze ale durerii articulare sunt inofensive și se rezolvă fără tratament sau doar cu medicamente pentru a ajuta la ameliorarea durerii până la rezolvarea acesteia. Pentru alte cauze, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru durerea articulară – de exemplu, de la un medic sau un fizioterapeut.

Orice tratament suplimentar va depinde de cauza de baza. Unele cauze ale durerii articulare vor necesita tratament pe termen lung și este posibil să aveți nevoie pentru a vedea un specialist comun (un reumatolog sau un chirurg ortoped). Evaluarea și tratamentul de la un fizioterapeut și/sau un terapeut ocupațional pot fi, de asemenea, necesare. Care este rezultatul? Rezultatul (prognosticul) va depinde de cauza principala a durerii articulare. Multe cauze ale durerii articulare se rezolvă complet fără probleme mai târziu. Alte cauze ale durerii articulare (de exemplu, osteoartrita sau poliartrita reumatoidă) pot avea nevoie de tratament pe termen lung și pot continua să cauzeze probleme. Problemele pe termen lung pot include disconfortul articular persistent și restricțiile cu utilizarea articulațiilor afectate.

Leave a Comment