Protejați Pielea Și Preveniți Ridurile: Sfaturi Pe Care Nu Le Știați

Când vă expuneți la soare, beneficiile pe care le obțineți sunt mult mai mici decât daunele pe care le experimentați.

Acest lucru se întâmplă deoarece razele ultraviolete UVA/UVB, care penetrează chiar adânc, provoacă leziuni ale pielii, în special pe termen lung. Să vedem, atunci, cum să protejăm pielea.

Prevenirea ridurilor: cunoașteți cauza formării lor

Prevenirea ridurilor cunoașteți cauza formării lorPână acum acronimele UVA și UVB sunt bine cunoscute, dar știți diferența dintre cele două radiații solare și daunele pe care le provoacă?

UVA reprezintă majoritatea razelor ultraviolete care ajung pe Pământ. Ei au o putere mare de penetrare, nu provoacă arsuri, ci ajung la dermă și sunt cauza fotografierii. Nu numai asta. UVA sunt responsabile pentru formarea radicalilor liberi care duc la deteriorarea ADN-ului celular.

UVB, pe de altă parte, sunt responsabile pentru eritem și așa-numitul bronz întârziat sau acel tip de bronz care se manifestă după câteva zile de la expunere și care are o durată mai lungă decât așa-numita imediată. Ele sunt active în cele mai fierbinți ore și perioade.

Pe lângă faptul că provoacă leziuni celulare, razele UV au o consecință externă directă, denumită în mod obișnuit “îmbătrânire”, asociată cu apariția ridurilor.

Aceste imperfecțiuni enervante sunt de obicei evidențiate odată cu trecerea timpului și pot fi clasificate în trei tipuri, legate de grupa de vârstă:

Riduri de Expresie: Ele caracterizează fizionomia feței și se dezvoltă datorită mimicii faciale. De-a lungul timpului, acestea tind să rămână permanente și vizibile chiar și atunci când fața nu va lua nicio Expresie (riduri frontale/orizontale, riduri perioculare, riduri contur buze, riduri gât). Tipic pentru grupa de vârstă de 30-40 de ani.

Riduri actinice: Ele sunt cele mai inestetice și fac fața puternic îmbătrânită. Ele sunt formate din expunerea excesivă la razele UV. Ele sunt, de fapt, evidente în special în zonele expuse în mod deosebit. Ele sunt foarte vizibile la persoanele în vârstă și la cei care, chiar și din motive profesionale, sunt forțați să rămână expuși la lumina soarelui. Acestea sunt evidențiate de la vârsta de 40 de ani.

Riduri gravitaționale: După cum reiese din numele, astfel de riduri se formează datorită forței gravitaționale la care sunteți în mod constant supuși. Acestea sunt favorizate de procesul natural de senescență, modificări ale structurii osoase și țesutului adipos. Acestea sunt evidențiate de la 50 de ani și în sus.

Protejați pielea pentru a menține elasticitatea pielii

Protejați pielea pentru a menține elasticitatea pieliiFormarea ridurilor din expunerea la fotografie este o consecință directă a pierderii elasticității. Fiind pielea formată din celule și vase de sânge scufundate în colagen, apă și elastină, atunci când acestea lipsesc, se formează caneluri bine evidente care fac pielea uscată și deshidratată. Această prezentare generală a daunelor solare nu exclude însă faptul că puteți avea un bronz auriu, sănătos și de lungă durată.

O bună fotoprotecție începe și din interior. Stresul oxidativ, cauzat de razele ultraviolete, dăunează pielii, dar poate fi combătut de antioxidanți de origine alimentară, inclusiv carotenoizi (pigmenți de plante caracterizați prin culori strălucitoare).

Pe lângă activarea provitaminei A și neutralizarea radicalilor liberi, acestea afectează pozitiv producția de melanină, crescând astfel ecranul de protecție al pielii.Puteți lua carotenoide prin: alimente de origine vegetală cu culori roșii, portocalii și galbene, dar și legume cu frunze verzi.

Vrei să știi cum să-ți păstrezi pielea frumoasă și sănătoasă? Bazați-vă pe sfaturile noastre de frumusețe de la Dr.Pessotto, care vă va ghida către cea mai bună soluție pentru nevoile dvs. Când vorbim despre hidratarea pielii, ne referim la cantitatea de apă conținută în piele. În dermă, cel mai adânc strat al pielii, se găsește 70% din apa cutanată, în timp ce în epidermă, cel mai superficial strat, în medie 10/15%.

Menținerea acestui echilibru stabil este esențială deoarece deshidratarea este cea mai importantă cauză a îmbătrânirii fiziologice a pielii, deoarece reduce capacitatea regenerativă a celulelor epidermei.Hidratarea pielii este, de asemenea, afectată de factori externi, cum ar fi temperatura și umiditatea. Cu toate acestea, este posibil să se obțină un echilibru corect între capacitatea pielii de a reține apa și pierderea la exterior.

Venind în practică, pentru a menține o hidratare stabilă a pielii sfatul meu este să adopți strategiile dietetice potrivite, dar să folosești și produse cosmetice specifice care să compenseze deshidratarea.

Un sfat important este legat de alegerea filtrelor specifice, pentru a asigura protecția pielii împotriva efectelor nocive ale luminii solare. De fapt, cu cât valoarea SPF este mai mare, cu atât timpul de expunere la soare este mai lung înainte de a fi ars:

  • Protectie SPF 50 + recomandata pentru fototipurile i sau II la fiecare expunere, fototipul III la primele expuneri, toate fototipurile in cazul tratamentelor dermatologice.
  • Protecție SPF 50 recomandată pentru fototipul II după primele expuneri, fototipul III la primele expuneri.
  • Protecție SPF 30 recomandată pentru fototipul III după primele expuneri, fototipul IV în primele zile însorite.
  • Protecție SPF 20 sau 15 recomandat fototipul III o dată tăbăcite, fototipul IV, V și VI deja din primele zile, pentru a fi aplicate frecvent.

Expunerea corectă

Expunerea corectăAcum că știți cea mai bună protecție solară pentru fototipul dvs., știți cum să o utilizați pentru a vă proteja de radiațiile UVA/UVB? În momentul în care vă expuneți la soare, nu vă gândiți la protejarea pielii, ci la ceea ce doriți să obțineți, o culoare aurie și strălucitoare, greșeală fatală!

Adăugăm, de asemenea, miturile false legate de cremele solare, care vă induc să utilizați în mod greșit produsele care ajută de fapt atât la prevenirea ridurilor, cât și la obținerea unui bronz uniform.

Fals! Nu este adevărat, zonele feței și decolteului au nevoie de o cremă cu o textură ușoară și delicată, dar în același timp care conține un SPF ridicat, având în vedere delicatețea zonei și tendința la roșeață și pete solare. În timp ce în restul corpului, o cremă mai compactă este bună, deoarece stratul de piele care o acoperă este mai rezistent.

Dacă pielea este necurată, soarele îmbunătățește foarte mult situația, deoarece are un efect antiinflamator remarcabil: usucă cosurile și reglează activitatea glandelor sebacee. Idealul este să-l luați cu dozele potrivite în orele mai puțin calde și cu un climat cald/uscat, altfel transpirația și sebumul împiedică uscarea pielii și a impurităților.

Nu! Un ecran de protecție ar trebui să fie prezent pe față, pe tot parcursul anului, chiar și atunci când purtați machiaj, deoarece în oraș razele soarelui acționează ca și cum ați fi pe plajă sau în munți.

Fals! Pe lângă faptul că produsele de protecție solară nu împiedică absorbția vitaminei D (esențială pentru organism, dar mai ales pentru oase) pentru a umple doza zilnică, este suficient 15-30 de minute de expunere, în orele mai puțin calde (dimineața devreme sau după-amiaza târziu).

Leave a Comment